Sezóna 2024-2025


Stolní tenis 13.10.2024

Divize

TJ Třebíč – ST Velké Meziříčí 8 : 10

Body: Holub Štěpán 3/1, Holík Vratislav 3/1, Klíma Petr 2/2, Šoukal Slavomír 1/3

Čtyřhra: Klíma, Holub 1/0

TJ Sokol Jemnice – ST Velké Meziříčí 6 : 10

Body: Holub Štěpán 4/0, Klíma Petr 2/1, Šoukal Slavomír 2/2, Holík Vratislav 0/3

Čtyřhry: Klíma, Holub 1/0

              Šoukal, Holík 1/0

KP 2

TJ Třebíč B – ST Velké Meziříčí B 10 : 3

Body: Skryja Marek 1/2, Buk Radek 1/2, Mayer Tomáš 1/2, Mayer Nikolas 0/2

TJ Sokol Moravské Budějovice – ST Velké Meziříčí B 10 : 6

Body: Buk Radek 3/1, Skryja Marek 2/2, Mayer Tomáš 1/2, Mayer Nikolas 0/3

OP 2

SK Sázava – ST Velké Meziříčí C 7 : 11

Body: Řikovský Aleš 3/1, Kořínek Stanislav 3/1, Dvořák František 2/2, Bednář Ivan 2/2

Čtyřhra: Kořínek, Dvořák 1/0

OP 3

TJ Družstevník Bory – ST Velké Meziříčí D 12 : 6

Body: Dvořák František 3/1, Dvořák Martin 1/3, Řezníček Tomáš 1/3, Tvarůžek Jan 1/3

OP 5

ST Velké Meziříčí E – TJ Poděšín B 3 : 15

Body: Hedbávný Lukáš 1/3, Řezníček Adam 1/3, Doležal David 1/3, Trnka Lukáš 0/4

OS

TJ Spartak Velká Bíteš D – ST Velké Meziříčí F 12 : 6

Body: Buk Lukáš 3/1, Cerkal David 2/2, Klímová Sabina 0/4, Buková Adéla 0/4

Čtyřhra: Buk, Cerkal 1/0

Krajské kola mistráků pokračovaly o víkendu. Účinkující naše dvě družstva hrály venku. Áčko v divizi změřilo síly v Třebíči. Čtyřhodinový souboj skončil našim vítězstvím 10 : 8. V úvodu po čtyřhrách byl stav nerozhodný, kde první bodík připsala dvojice Klíma s Holubem. Poté se nám podařilo odskočit na 4 : 1, domácí však tento stav nenechali pokračovat a postupně srovnávali na 5 : 5. Další průběh vypadal, že každý tým po bodíku sbíral až do stavu 8 : 8. To už byly na programu poslední 2 duely, které rozhodly toto vypjaté střetnutí. Holík senzačně otočil svojí dvojhru, kde prohrával 2: 0 na sety a nakonec zvítězil 3 : 2 a poslední Klíma vyhrál svůj boj 3 : 0 a tím definitivně ukončil tento zápas našim vítězstvím. Další skvělé tři body uhrál Holub a jedním bodíkem přispěl i Šoukal. Týmové výkony všech našich hráčů se staly klíčové v tomto těžkém souboji. Hned po tomto maratonu náš tým odcestoval k dalšímu mistráku do Jemnice. Tam naši kluci jako favorité zvítězili opět, tentokrát výhrou 10 : 6. Utkání skončilo poměrně rychleji jako ráno. V úvodu jsme zvládli lépe obě čtyřhry. Další dvojhry končily našim vítězstvím a soupeři jsme skórem odskakovali do vedení na 8 : 4. Domácí se v tento moment ještě nevzdávali a korigovali skóre na 8 : 6. To bylo z pohledu Jemnice vše, potom náš tým udeřil poslední ránu a zvítězil 10 : 6. Tento mistrák byl v naší režii, kde jsme si po celou dobu hlídali výsledek. Jednoznačně nejlepší hráč utkání byl Holub, vyhrál vše, co šlo. Po celkovém shrnutí si áčko odvezlo plný počet bodů ze stolů soupeřů. Rezervní tým dvakrát prohrál. Naši kluci bohužel nestačili na soupeře a z venkovních střetnutí si nedovezli žádný plusový bodík do tabulky. Za zmínku stojí skvělý výkon Buka Radka, který v Moravských Budějovicích uhrál krásné tři body z dvojher. O víkendu také začaly okresní soutěže, kde startují naše další čtyři družstva. Vyhrálo pouze céčko, které po loňském sestupu zvítězilo v Sázavě 11 : 7. Do našich sestav se vrátil po delší pauze Řikovský a hned napomohl k tomuto vítězství, uhrál stejně jako Kořínek tři body. Po dvou bodech uhráli Bednář s Dvořákem. Zbylé týmy D, E a F podlehly svým soupeřům. Další víkend budou pokračovat okresní soutěže a za čtrnáct dní 26.10. se představí na domácích stolech áčko s béčkem.

26.10. DIVIZE 9:00 hodin ST Velké Meziříčí – TJ Sklo Bohemia Světlá nad Sázavou

KP 2 9:00 hodin ST Velké Meziříčí B – TJ Nové Město na Moravě

DIVIZE 14:00 hodin ST Velké Meziříčí – SK Tenis Polesí

KP 2 14:00 hodin ST Velké Meziříčí B – TJ Sokol Rovečné

                                                                                                                                                              Petr Klíma


Sportovní článek 29.9.2024

ST Velké Meziříčí – Slavoj Polná 7 : 10

Body: Holub Štěpán 4/0, Šoukal Slavomír 1/3, Holík Vratislav 1/3, Klíma Petr 0/3

Čtyřhra: Šoukal, Holík

ST Velké Meziříčí B – TJ Žďár nad Sázavou B 10 : 8

Body: Kampas Jan 4/0, Skryja Marek 2/2, Buk Radek 2/2, Mayer Tomáš 2/2

Opět po roce se nám rozjely první mistráky družstev áčka a béčka. Naše nejlepší družstvo přivítalo nováčka v divizi tým z Polné, šlo o soupeře, který loni sestoupil z třetí ligy. V papírovém předpokladu bylo všem jasné, kdo bude favorit. V samotném utkání naši hráči vzdorovali, až do posledních chvil, co mohli. Hosté si nakonec po velkém boji odvezli výhru 10 : 7. Excelentní výkon předvedla naše jednička Holub, vyhrála všechny své dvojhry. Škoda, že se nepodařilo ostatním klukům více bodovat. Po jednom budu uhrála dvojice Holík a Šoukal. Po celkovém shrnutí Polná v roli favorita dokázala tento předpoklad splnit. Mírné vedení v utkání si hlídala po celou dobu, až do konce. Béčko přivítalo rezervní tým ze Žďáru. Našim klukům vůbec nevyšel začátek, obě dvě čtyřhry zvládli lépe hosté. Další dvojhry končily v náš neprospěch. V jeden čas ukazovalo skóre utkání 0 : 5 a hrozil debakl. V tento moment se začala karta obracet a naši kluci začali vyhrávat jeden po druhém. Nepříjemný výsledek se začal otáčet a zastavil se na 8 : 8. V tento moment byly na programu poslední dvě dvojhry, které rozhodly o vítězi. Senzačně poslední dva body urvali naši kluci a dokonalý obrat byl na světě. Pro Žďár asi dosti smolné utkání, pro nás z minima jsme vytěžili maximum. V utkání dominoval Kampas, všechny čtyři body z dvojher byly klíčové v této výhře. Po dvou bodech připsali všichni ostatní hráči. Za zmínku stojí skvělý výkon mladíka Mayra Tomáše, ten k nám přišel na střídavý start z oddílu Rudíkova a zapsal se tím nejlepším možným způsobem, dvě výhry ve dvojhrách v KP 2 třídě.

S příchodem nové sezóny začaly i bodovací turnaje různých kategorií mládeže kraje Vysočiny. První místo bral v Polné Buk Lukáš, hrála i jeho sestra Adéla. Další turnaj, který jsme obsazovali byl v Bystřici nad Pernštejnem. Tentokrát v kategoriích U11 a U 15 béčkových třídách. Nejlépe z našich hráčů skončil opět Buk Lukáš. Svoji premiéru si vyzkoušel další mladík Pavlíček Filip, hned na poprvé dokázal dvakrát v turnaji vyhrát, což je krásný osobní výsledek.

Za čtrnáct dní odstartují také okresní mistráky, v kterých máme celkem čtyři družstva. Krajské kola budou pokračovat 12.10. Áčko změří síly v Třebíči a Jemnici a béčko také v Třebíči a Moravských Budějovicích.